5 Şubat 2014 Çarşamba

Aşkın Aslı!

Kerem'i al Aslı'dan
Ferhat'sız koy Şirin'i
Sök Mecnun'u Leyla'dan
Tahir'siz say Zühre'yi

Sonra kalbini çıkart
Sofrana çeşni eyle
Züleyha'yı aç bırak
Yusuf'un payını ye

Doyunca kalk yerinden
Yollara vur kendini
Geç ezel köprüsünden
Menzilden sil ebedi

Otur bir taş üstüne
Dinle sabrın sesini
Bir kuş kondur dizine
Öldürsün hevesini

Eğil toprak al yerden
Bağrına serp hasretin
Geç o vakit kendinden
Çağır gelsin ecelin





5 yorum:

Adsız dedi ki...

Aşk deyiver hepsine birden.

BANU dedi ki...

GÖK-TÜRK :
Diyeceğim demesine de, ilham küssün istemiyorum.

Uğur Dinç dedi ki...

Banu abla selamun aleyküm,

Sıhhat ve afiyette olduğunuzu umarım. Ben Twitter ve Facebook'u bıraktım, çünkü bunlardayken kendimi tutamıyordum, ikisinde de lüzumsuz haber paylaşımıyla çokça iştigal ediyordum. Artık kendimi blogculuğa veriyorum inşallah. Kendi bloğunuza yeni yazılar yazıp benim yeni bloglarıma da arada uğrarsanız sevinirim. Amacım hem Türkçe hem İngilizce bloğuma haftada birer tane yazı koyabilmek. Her hafta yapamasam da galiba çoğu hafta bunu yaparım.

Bloglarımda kendi adımla yazacağım ve ihtiyat babından olarak sadece güncel siyasete girmemekle yetineceğim, Allah dilerse (=inşaallah). Zaten akademik personel olarak bizim üniversite dışında siyaset yapmamız ve siyasi parti üyesi olmamız serbest, ama tabii ki benimle aynı düşünmeyen hocalarımı üzmek de istemem. Sonuçta onlar benim yaşça büyüklerim ve dahi hocalarım.

Türkçe bloğum: tefekkurya.blogspot.com
İngilizce bloğum: cogitationland.blogspot.com

Saygılarımla
Uğur

BANU dedi ki...

Değerli kardeşim Uğur.

Aldığın kararlar hayırlı olsun. İnşallah her şey arzu ettiğin gibi olur. Seninle irtibatımız kesilmesin yeter ki. Ben yazmayı çok istiyorum ama her seferinde anlam vermediğim bir engelle karşılaşıyorum. Bunu yenmek için çabalıyorum.
Bloglarını -eğer başarabilirsem- hemen takibe alacağım inşallah.

Allaha emanet ol.

Uğur Dinç dedi ki...

Banu abla beni eklediğiniz için teşekkür ederim. Şimdi ben de sizi eklemeyi başardım. Bu yorum yaptığım eposta adresim benim yeni adresim. Ama diğerini (bir önceki yorumu yaptığım eposta adresini) de aynen kullanmaya devam edeceğim Allah dilerse (inşaallah). Bloglarımı böyle yeni bir eposta adresine geçirmenin daha uygun olacağını düşündüm çeşitli teferruatlı düşüncelerle.